Tietoa asukkaalle

ASUKKAALLE

Tietoa vuokra-asukkaille

Tarjoamme asukkaillemme turvatun ja kohtuuhintaisen asunnon koko asumisen elinkaaren ajaksi. Vuokra-asuntomme ovat hyväkuntoisia ja viihtyisiä. Asuntojen kunnosta ja siisteydestä huolehditaan kunnostamalla koteja tarpeen mukaan. Maksuvelvoitteiden laiminlyöminen, ilkivalta tai naapureiden häirintä voivat johtaa asunnon menettämiseen.

Huolto

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu ostaa kiinteistönhoidon erillisiltä huoltoyhtiöiltä.

Löydät oman kiinteistösi huoltoyhtiön ilmoitustaululta tai Kiinteistöt-sivulta. ​ Voit myös jättää huoltopyynnön sähköisellä lomakkeella klikkaamalla oman kiinteistösi sivulle täältä.

Isännöinti

Nikkarinkruunu isännöi itse kaikki kohteensa. Katso yhteystiedot​

Kiinteistöjen omilta sivuilta löytyvät yhteystiedot.

Siivous

Kiinteistöjen omilta sivuilta löytyvät yhteystiedot.

Autopaikka ja saunavuorot

Varaa saunavuoro tai autopaikka menemällä sen kiinteistön sivulle, jossa asut. Voit joko lähettää sähköisen lomakkeen sieltä tai ottaa yhteyttä Nikkarinkruunun asiakaspalveluun.

Vuokra-asumisen etuja

Kohtuuhintaista

Vuokra-asuminen sopii hyvin sellaiselle asukkaalle, joka haluaa vapautta käyttää varojaan muuhun kuin asumiskustannuksiin. Vuokralla asuminen antaa myös mahdollisuuksia. Moni ei esimerkiksi pystyisi ostamaan kotia korkeiden hintojen vuoksi, mutta vuokraaminen voi hyvinkin onnistua. Asumiskustannukset on helpompi ennustaa, kun asuntolainan koron muutokset tai yllättävät korjaustöiden kulut eivät pääse yllättämään. Siirry kiinteistökohtaiselle sivulle

Huoletonta

Monille iso plussa vuokralla asumisessa on huolettomuus. Kodinkoneiden korjaus ja isot remontit eivät ole omalla vastuulla, vaan niistä huolehtii vuokranantaja. Vuokralainen voi myös helposti luopua ison remontin vaativasta asunnosta, kun taas omistajan voi olla hankala saada remonttikohdetta myytyä.

Pelastussuunnitelma

Asuinrakennuksiin on laadittu pelastussuunnitelma. Suunnitelma sisältää rakennuksen riskien arvioinnin, rakennuksen perustietokuvauksen, kuvauksen turvateknisistä järjestelyistä, yhteystiedot sekä toimintaohjeet onnettomuustilanteisiin. Pelastussuunnitelman tarkoitus on herättää asukkaat huomaamaan asuinympäristön vaaratekijät ja auttaa ehkäisemään vaaratilanteet ja vahingot.

On tärkeää, että jokainen meistä osaa toimia tehokkaasti onnettomuustilanteessa ihmisten ja omaisuuden turvaamiseksi ja vahinkojen minimoimiseksi. Jokaisen asukkaan tulee tutustua kotikiinteistönsä pelastussuunnitelmaan.

Järjestyssäännöt

Kiinteistön alueella ja rakennuksissa noudatetaan järjestyslakia sekä muiden lakien ja asetusten lisäksi talon järjestyssääntöjä. Allekirjoittaessaan vuokrasopimuksen asukas sitoutuu noudattamaan näitä järjestyssääntöjä ja selostamaan niiden sisällön myös muille perheenjäsenilleen.

Nikkarinkruunun asukaslehti

Vuosittain julkaistavassa asukaslehdessämme jaamme asumisen vinkkejä asiakkaillemme, kerromme tärkeistä tapahtumista ja tiedotamme ajankohtaisista uutisista.

Asumisneuvonta

Nikkarinkruunun asukkailla on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa asumiseen ja erityisesti vuokranmaksuun liittyvissä asioissa. Yhdessä voimme miettiä, miten mahdollinen vuokravelka tai muu asumiseen liittyvä asia tulisi hoidettua.

Asumisneuvonnan puhelinaika: ma–pe klo 10.00–14.00. Ensisijaisesti kysymykset sähköpostilla:
– virpi.vihanta@kerava.fi tai p. 040 318 4472
– tara.ketonen@kerava.fi tai p. 040 318 2696

Huoneiston irtisanominen

Asunto tulee aina irtisanoa kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi (eli vuokranmaksukausi). Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanominen tehdään. Esim. jos irtisanomispäivä on 25.2. on vuokravastuu 31.03. asti.

Irtisanominen tehdään irtisanomisilmoitus –lomaketta käyttäen ja omakätisesti allekirjoittaen. Voit tulostaa linkistä lomakkeen. Allekirjoitus tarvitaan jokaiselta vuokrasopimuksen allekirjoittaneelta osapuolelta.

Muistathan lisätä irtisanomiseen voimassa olevan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumerosi, josta olet tarvittaessa tavoitettavissa. Hyväksymme irtisanomisilmoituksen lähetyksen sähköpostilla ainoastaan, jos se lähetetään meille meillä tiedossa olevasta sähköpostiosoitteesta. 

Irtisanomisilmoitus voidaan toimittaa myös Nikkarinkruunun toimistoon.