ASUMISNEUVONTA

Nikkarinkruunun asukkailla on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa asumiseen ja erityisesti vuokranmaksuun liittyvissä asioissa. Yhdessä voimme miettiä, miten mahdollinen vuokravelkasi tai muu asumiseen liittyvä asia tulisi hoidettua.

Asumisneuvoja ohjaa ja neuvoo muun muassa taloudellisten tukien hakemisessa ja palvelujärjestelmän kartoittamisessa. Asumisneuvojan apua voi tarvita myös, jos elämäntilanteessa on tapahtunut muutoksia, jotka osaltaan vaikuttavat asumiseen.

Ota ajoissa yhteyttä asumisneuvontaan

Asumisen ongelmatilanteissa on tärkeää ottaa yhteyttä asumisneuvojaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Silloin mahdollisuudet toimia tilanteen parantamiseksi ovat aina paremmat.

virpi.vihanta@kerava.fi / puh. 040 318 4472

tara.ketonen@kerava.fi / puh. 040 318 2696

 

Tässä valmiita kysymyksiä vastauksineen, joista voit löytää pikaisesti apua pulmaasi

Mitä jos rahat loppuvat?

Rahahuolia voi tulla kenelle tahansa

Jos rahasi ovat lopussa, älä hätäänny. Puhu rehellisesti raha-asioista ystäville tai sukulaisille. Se voi auttaa. Apua kannattaa hakea ajoissa, ennen kuin rahahuolet kasvavat suuriksi. Älä siirrä vaikeiden asioiden kohtaamista. Avaa kaikki kirjeet ja maksa laskut ajoissa.

Asumisneuvoja ohjaa asukasta oikeanlaisiin palveluihin

Kenelle asumisneuvonta on tarkoitettu?

Asumisneuvonta on tarkoitettu Nikkarinkruunun asukkaille tueksi asumisen onnistumiseen, asumisen aikana tapahtuviin muutoksiin.

Asumisneuvojat selvittävät asukkaan kanssa heidän tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja pyrkivät löytämään yhdessä asukkaan kanssa ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. Tarvittaessa asumisneuvojat auttavat asukasta saamaan ympärilleen tarvittavan tukiverkoston. Asumisneuvojaa sitoo vaitiolovelvollisuus.

Miten otan yhteyttä asumisneuvojaan?

Asumisneuvoja toivoo, että asukkaat ottaisivat rohkeasti yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kun tuntuu siltä tai tietää tarvitsevansa neuvoa tai apua asumiseen liittyen.

Asumisneuvojalle voi aina jättää yhteydenottopyynnön ja toiveen ajankohdasta, milloin on tavoitettavissa. Asumisneuvoja ottaa yhteyttä parhaansa mukaan mahdollisimman pian. Ajan voi varata sähköpostitse tai tekstiviestillä kaikissa edellä mainituissa asioissa ja ennen kaikkea vuokraan liittyvissä asioissa. Asumisneuvojan kanssa voi aina keskustella, mikäli esimerkiksi elämäntilanne muuttuu vaikkapa eron myötä, vuokranmaksuun tulee jokin viivästys tai muuten haluaa puhua perheen tilanteesta ja talouteen liittyvistä asioista.

Yhteydenotto korona-aikana

Korona-aikana suosittelemme ottamaan yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Kysy asumisneuvojalta