Nikkarinkruunun vuokra-asunnot

Vapaat ja vapautuvat vuokra-asunnot

Vuokra-asunnot

Nikkarinkruunun vuokra-asunnot Keravalla kattavat kerrostalo-, rivitalo- ja luhtitalotyyppiset asumismuodot. Vuokra-asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä neliöihin. Sijainnin osalta vaihtoehtoja löytyy aivan Keravan ydinkeskustasta rauhallisille reuna-alueille.

Panostamme asumisviihtyvyyteen ja toivomme, että asukkaat kokevat asuvansa omassa kodissaan ja viihtyvät meidän kanssamme pitkään.

Nikkarinkruunulla asukasdemokratia on vahvasti esillä. Lähes kaikissa kiinteistöissämme on toimiva asukastoimikunta. Lisäksi asukashallitus on aktiivinen ja järjestää asukkaille erilaisia yhteistilaisuuksia ja asukastoimikunnille koulutus- ja muita tilaisuuksia.

Hae asuntoa

Jos olet kiinnostunut vuokra-asunnoistamme, jätä meille asuntohakemus. Kaikki vapaat ja vapautuvat asuntomme vuokrataan meille jätettyjen hakemusten perusteella.

Voit täyttää sähköisen asuntohakemuksemme tai perinteisen paperiversion ja toimittaa sen asiakaspalveluumme. Sähköinen asuntohakemus on aktiviinen ja mukana asukasvalinnoissa heti.

Vapaita ja vapautuvia asuntoja tarjoamme hakemuksessa annettujen hakukriteerien perusteella, joten täytäthän asuntohakemuslomakkeen huolellisesti.

Asunnon saannin odotusaikaa emme pysty arvioimaan. Asunnon saantiin vaikuttaa ensisijaisesti asunnontarpeesi. Jonotusnumeroita ei ole. Hakijan asunnontarve ja toiveet määrittävät kiireellisyyden.

Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Jos sopivaa asuntoa ei ole löytynyt tässä ajassa, voit jatkaa asunnon hakemista uusimalla asuntohakemuksen joko soittamalla asiakaspalveluumme p. 020 331 311 tai sähköpostitse nikkarinkruunu@kerava.fi. Jos tietosi ovat muuttuneet ilmoitathan niistä uusiessasi asuntohakemusta.

Vapaata vuokra-asumista

Joustavaa

Vuokra-asuminen on vaivaton asumismuoto, joka tarjoaa joustavuutta erilaisiin elämäntilanteisiin. Omistusasuntoon verrattuna vuokralla asuminen mukautuu muuttuviin tilanteisiin paremmin ja tarjoaa vapautta esimerkiksi silloin, kun perhekoko kasvaa tai työtilanne vaatii paikkakunnan vaihtamista.

Vaivatonta

Vuokra-asuminen on yleistynyt myös eläkeläisten keskuudessa. Moni eläkeikäinen myy pois omistusasuntonsa ja muuttaa vuokra-asuntoon. Näin saatuja varoja on silloin mahdollista käyttää elämyksiin, ja samalla säästyy omistusasunnon hoitoon liittyviltä velvollisuuksilta.

Kohtuuhintaista

Vuokra-asuminen sopii hyvin sellaiselle asukkaalle, joka haluaa vapautta käyttää varojaan muuhun kuin asumiskustannuksiin. Vuokralla asuminen antaa myös mahdollisuuksia.

Asumiskustannukset on helpompi ennustaa, kun asuntolainan koron muutokset tai yllättävät korjaustöiden kulut eivät pääse yllättämään.

Huoletonta

Monille iso plussa vuokralla asumisessa on huolettomuus. Kodinkoneiden korjaus ja isot remontit eivät ole omalla vastuulla, vaan niistä huolehtii vuokranantaja. Vuokralainen voi myös helposti luopua ison remontin vaativasta asunnosta, kun taas omistajan voi olla hankala saada remonttikohdetta myytyä.

Mitä vuokra-asuminen maksaa?

Asumisesta maksetaan kuukausittain vuokraa. Vuokralla katetaan kiinteistön ylläpitokulut. Taloussähköstä, saunavuorosta ja autopaikasta veloitetaan erikseen. Osassa kiinteistöistä on erillinen vesilaskutus. Vakuus on 1–3 kk:n vuokraa vastaava summa. 

Vuokra-asumisen kertakulut ovat omistusasuntoihin verrattuna pienemmät, sillä sinulla ei tarvitse olla yhtä suurta summaa kasassa vuokralle muuttaessa, kuin jos olisit hankkimassa omaa asuntoa.

Sen lisäksi vuokralaisen ei tarvitse sitoutua taloyhtiön remonttien maksuihin, vaan niiden maksaminen kuuluu asunnon omistajalle. Nettiyhteys kuuluu Nikkarinkruunun omien kiinteistöjen vuokrasopimuksiin, joten pääset surffailemaan netissä heti kotiin muutettuasi.

On kuitenkin viisasta laskea, millaista vuokraa pystyy kuukausitasolla maksamaan, sillä esimerkiksi pääkaupunkiseudun vuokrat ovat korkeammat kuin muilla seuduilla maassamme. Vuokra-asuminen kannattaa erityisesti silloin, kun et halua tehdä suuria investointeja asunnon suhteen ja rahallinen panos on pienempi.

Me emme kerää vuokrilla voittoa. Käytämme merkittävän määrän euroja vuositasolla peruskorjauksiin ja vuokramme ovat kohtuulliset.

Ohjeita muuttajalle

Huomaathan, että muuttoilmoitus on lakisääteinen velvollisuus. Muuttoilmoitus on tehtävä vakinaisen asuinpaikan muuttuessa ja viimeistään viikon kuluttua muutosta. Sähkösopimus tulee aina tehdä muuton yhteydessä esim. Keravan Energia Oy:n kanssa. Sisäänmuuton yhteydessä täytetään mahdolliset puutteet huoneiston tarkastuslomakkeeseen.

Viherkaupunki hyvien kulkuyhteyksien varrella

Keravalle pääset helposti niin junalla, autolla kuin pyörälläkin. Kerava-Lahti-oikorata teki liikenneyhteyksistä vielä entistäkin sujuvammat.

Kaupungin itäreunalla kulkee Lahden moottoritie. Poikittaisväylät vievät Lahteen ja Haminaan sekä Tuusulan ja Nurmijärven kautta Hämeenlinnaan ja Tampereen suuntaan.

Naapurit Järvenpää, Tuusula, Sipoo ja Vantaa ovat kivenheiton päässä kaupungin rajalta. Eikä Helsinkiinkään ole kuin 30 kilometriä. Junalla matka Helsinkiin taittuu vain noin 25 minuutissa.

Viihdy vehreässä kaupunkiympäristössä

Palkittu kävelykeskusta ja vehreät puistot toimivat kaupunkilaisten kohtauspaikkoina. Keravan keskusta on tiiviisti rakennettu ja keskustan kävelykatu on suljettu autoilta.

1980-luvun alussa luotu, keskieurooppalaista tyyliä huokuva Kauppakaaren kävelykatu on nykyään jo lähes kilometrin pituinen. Sen ympäristö on kaupan ja muun liike-elämän keskus. Se toimii myös juhla-, markkina- ja festivaalipaikkana.

Myös Keravan puistoistutukset ovat keränneet kiitosta, ja ne on palkittu valtakunnallisella Vihervuosi-palkinnolla.

Asu kodikkaalla pientaloalueella tai modernissa kaupunkikeskustassa

Kerava on yhteisöllinen pikkukaupunki, missä pidetään huolta ihmisistä ja ympäristöstä. Täällä voit asua kodikkaalla pientaloalueella tai modernissa kaupunkikeskustassa.

Kerava jakautuu Alikeravaan, Ylikeravaan, Sompioon, Kalevaan, Lapilaan, Ahjoon, Kannistoon, Kiltaan, Koivikkoon ja Sorsakorpeen, Savioon, Kaskelaan, Jokivarteen sekä Keskustaan.

Kerava panostaa myös kevyen liikenteen sujuvuuteen. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumista turvaa noin 70 kilometrin mittainen kevyen liikenteen verkosto.