Hienoja uutisia Asuntomessualueelta Keravalta

Kerava nojaa rohkeasti tulevaisuuteen ja edistää innovatiivista rakentamista: vuoden 2024 Asuntomessuille järjestetään kesällä 2021 arkkitehtuurikilpailu puukerrostalon suunnittelusta.

Puukerrostalo Asuntomessuille Keravalle -arkkitehtuurikutsukilpailu kohdistuu yhteen tulevan messualueen tonteista. Kilpailun järjestävät Keravan kaupunki ja Keravan kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Nikkarinkruunu yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa. Arkkitehtuurikilpailulle saatu hankerahoitusta Ympäristöministeriöstä.

Arkkitehtuurikilpailun paikka ei voisi olla hienompi; tontti sijoittuu alueelle missä Keravan kartano, Postlarsin tilakeskus ja jokilaakson pellot muodostavat yhden Keravan merkittävimmistä kulttuurimaisemista, missä viljely on jatkunut vuosisatoja. Nämä maisemat todellakin ansaitsevat kilpailun, johon houkutellaan mukaan maan parhaimpia arkkitehteja.

Kilpailussa tavoitellaan tyylikästä puurakentamista, joka sopii ympäristöönsä, on pitkäikäinen ja ratkaisuiltaan monella tasolla kestävä. Tärkeinä arvostelukriteereinä ovat myös ratkaisun innovatiivisyys ja samalla myös toteuttamiskelpoisuus – kilpailun tavoitteena on johtaa korkeatasoiseen toteutukseen, joka tarjoaa asukkaille hyvän elämän puitteet terveellisessä puurakennuksessa.

Arkkitehtuurikilpailu järjestetään kutsukilpailuna, jonka ilmoittautumisaika on jo alkanut. Hakemusten perusteella jatkoon valituille kilpailuaika on 6.5. – 27.8.2021. Kilpailuehdotukset tulevat myös yleisön nähtäville ja kilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa 2021.