Astetta rennompi joulu – osa 5

  •  Joulutarjottavien pöytään laiton kanssa tarkkuus on valttia.  Mieti kuinka paljon kullakin aterialla syödään mitäkin ruokaa. Älä esimerkiksi kuumenna koko joululaatikkoa, jos siitä syödään vain osa. Älä seisota joulukinkkua huoneenlämmössä pöydällä, vaan leikkaa tarjolle valmiit viipaleet. Kypsä kinkku säilyy oikein säilytettynä noin viikon.
  • Valmista ja lämmitä pienet ruoka-annokset mikrossa. Mikro ei vaadi esilämmitystä, ja on siksi yksi keittiön energiatehokkaimmista laitteista ruuan lämmitykseen ja kypsentämiseen.
  • Valmista välipäivinä jouluruuan tähteistä uusia ruokia. Jouluruokien tähteistä voi valmistaa monenlaisia uuniruokia.  Tee esimerkiksi punajuuren ja juustojen rippeistä punajuuriaurajuustovuokaa, kinkusta kinkkupiirakkaa ja joululaatikoista rieskoja.

Kuluttajaliiton sivuilla https://www.kuluttajaliitto.fi/astetta-rennompi-joulu/

Astetta alemmas sivuilla https://www.astettaalemmas.fi/sahkosaiturin_joulu/joulun_energiansaastovinkit/astetta_rennompi_joulu.19580.news

Kuluttajaliitto Hävikkifoorumi https://www.kuluttajaliitto.fi/hankkeet/kuluttajien-havikkifoorumi-hanke/