Nikkarinkruunu siirtyy älykkäämpään paperijätteen kierrätykseen

Nikkarinkruunu uudistaa jätehuoltoaan ja ottaa ensimmäisenä Keravalla papereiden jäteastioissaan käyttöön astia-anturit. Alkuvuodesta 2023 alkaen otetaan käyttöön Wastebookin kehittämä älykkäämpi ratkaisu, jolla voidaan optimoida paperijätteen jätehuoltoa.

Kaikkiin Nikkarinkruunun paperijäteastioiden (paperinkeräysjäteastiat ja Molok-syväkeräysastiat) sisäkanteen asennetaan pinnanmittaussensorit, joka lähettää tietoa astian täyttöasteesta. Se mahdollistaa jätteiden keräämisen silloin, kun paperikeräysastia on täynnä.

” Vastuullisuus on yksi Nikkarinkruunun keskeisiä toiminnan kulmakiviä. Siksi haluamme olla edelläkävijänä ottamassa käyttöön uudenlaista ja oikea-aikaista paperijätteen jätehuoltoa. Uskomme, että älykkäällä jätepaperin keräyksellä saamme kiinteistöissämme vähennettyä paitsi puolityhjien astioiden keräämistä, myös ajoittain ylitäysistä paperinkeräysastioista johtuvaa viihtyisyyden laskua ja kustannuksia. Toivomuksena tietysti on, että tämä voidaan laajentaa myös muihin jäteastioihin mahdollisimman pian”, toivoo Nikkarinkruunun toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä.

Lue lisää:
Lehdistötiedote 9.1.2023