Ensimmäisenä kuntana Suomessa -15 uutta vuokraomakotitaloa Keravalle

Nikkarinkruunu vuokrataloyhtiönä rakennuttaa ensimmäisenä kuntana Suomessa Keravan Pohjois-Kytömaalle 15 kappaletta omakotitaloja vuokrattavaksi, osoitteeseen Myllylenkki 2. Haluamme olla rakentamassa ja tarjota keravalaisille perheille kohtuuhintaista, turvallista, viihtyisää ja uudenlaista asumista. Koko urakan arvioitu valmistuminen on alkukesästä 2024. Haku omakotitaloihin alkaa aikaisintaan loppusyksystä 2023.

” Käsittääkseni mikään muu kunta Suomessa ei ole toteuttanut vastaavanlaista hanketta, joten haluamme olla edellä kävijä tässäkin hankkeessa ja rakennuttaa ensimmäistä kertaa Suomessa omakotitaloja vuokrattaviksi asukkaille”, sanoo Nikkarinkruunun toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä.

Etsimme omakotitaloihin ensi sijassa perheitä, jotka ovat aktiivisia ja omatoimisia ja jotka asuvat vuokraamissaan omakotitaloissa kuin omissaan. Omakotitaloasuminen poikkeaa kerrostalo-asumisesta, sillä ne vaativat aktiivista huolehtimista ja ylläpitoa. Tällä tavalla pystymme pitämään myös omakotiasumisen asumiskustannuksia alhaalla.

” Kaupungille on tärkeää tarjota asukkaille erilaisia asumismuotoja kaikissa elämänvaiheissa. Olenkin erityisen iloinen siitä, että Kerava ja Nikkarinkruunu ensimmäisenä kuntana Suomessa pystyy tarjoamaan keravalaisille aivan uudenlaista vuokra-asumista. Tavoite on, että talot ovat valmiita Keravalla järjestettävään Uuden ajan rakentamisen festivaali -tapahtumaan, joka on samalla yksi Kerava 100 -juhlavuoden tapahtumista”, kertoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Hankkeen kokonaisvastuulliseksi urakoitsijaksi valittiin tarjouskilpailun jälkeen Kiiruna Talot Oy. ”Yli puolet suomalaisista haaveilee omakotiasumisesta. Odotamme yhteistyötä innolla, on hienoa päästä rakentamaan ’tavallisia koteja tavallisille ihmisille'”, toteaa Kiiruna Talojen toimitusjohtaja Ismo Säily

Lahdenperä jatkaa, että Nikkarinkruunu haluaa omalta osaltaan mahdollistaa sen, että asukkaamme pääsevät toteuttamaan unelmiaan ja asumaan omakotitaloon. Useiden tutkimusten mukaan omakotiasuminen on ollut suuren osan suomalaisista ykköshaaveena jo vuosien ajan. Nikkarinkruunu tarjoaa omakotitalounelmaan nyt uudenlaisen ratkaisun. Olisiko tässä sinun uusi kotisi?

Kaikki kuvat ovat havainnekuvia ja lopullinen toteutus voi poiketa suunnitellusta.

Lehdistötiedote 8.5.2023 (pdf)