Asumisneuvonta ehkäisee vuokravelkoja ja häätöjä

’Pienentynyt tulotaso ja heikentynyt toimeentulo voivat aiheuttaa haasteita asumisen kustannuksiin, erityisesti vuokran maksamiseen. Mikäli vuokralainen ei kykene maksamaan vuokriaan tai maksujaan, voi lopputuloksena olla vuokralaisen vuokrasopimuksen purku ja lopulta häätö asunnosta. Mahdollisissa asumisen ongelmatilanteissa pyritään siihen, että häätö olisi viimesijaisin toimenpide’, todetaan KOVAn tiedotteessa.

Asumisneuvonnan merkitys korostuu
Asumisneuvonnan tarve on kasvanut ja neuvonnan merkitys on entisestään korostunut. Asumisneuvonnalla kehitetään asumista ja ennaltaehkäisevällä työllä voidaan tehokkaasti ehkäistä vuokrarästejä, vähennetään häätöjä ja näin ollen myös yhteisön kustannuksia.

Nikkarinkruunun asukkaille
Tiesithän, että Nikkarinkruunusta saat apua erilaisiin asumiseen liittyviin tilanteisiin mukaan lukien asumisen erilaiset ongelmatilanteet. On tärkeää ottaa yhteyttä asumisneuvojaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin mahdollisuudet toimia tilanteen parantamiseksi ovat aina paremmat. Ota ajoissa yhteyttä Nikkarinkruunun asumisneuvojiin:
  – virpi.vihanta@kerava.fi / puh. 040 318 4472
  – kirsi.hyvarinen@kerava.fi / puh. 040 318 2696

Lue lisää (KOVAn tiedote 12.7.2022): https://www.sttinfo.fi/tiedote/tiedote-asumisneuvonta-ehkaisee-vuokravelkoja-ja-haatoja?publisherId=69818543&releaseId=69946644

Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry on yleishyödyllisten ja omakustannusperusteella toimivien vuokratalo- ja asumisoikeusyhteisöjen edunvalvonta-, palvelu- ja yhteistyöjärjestö. Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu on KOVAn jäsenyhteisö. KOVAlla on 115 jäsenyhteisöä.